Suszone wytłoki
Wytłoki jabłkowe
Wytłoki jabłkowe powstają podczas produkcji soku lub koncentratu jabłkowego w zakładach przetwórczych, a następnie poddawane są procesowi suszenia, mielenia lub przesiewania. Wysuszone wytłoki jabłkowe sprzedawane są w następujących frakcjach(w zależności od potrzeb klienta): wysuszony wytłok, fix, proszek. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym do produkcji herbat owocowych, w przemyśle paszowym oraz do produkcji peletu (ekologiczne źródło ciepła).
Forma pakowania uzależniona od klienta: luzem, worek papierowy lub polipropylenowy, big-bagi.
Wytłoki aroniowe
Wytłoki aroniowe powstają podczas produkcji soku lub koncentratu aroniowego w zakładach, a następnie poddawane są procesowi suszenia, mielenia lub przesiewania, Wytłoki aroniowe sprzedawane są w następujących frakcjach: wysuszony wytłok, wytłok, fix, proszek. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym, paszowym, oraz jako naturalny barwnik.
Forma pakowania: big-bagi, worek papierowy lub polipropylenowy.
Wytłoki z czarnej porzeczki
Wytłoki z czarnej porzeczki powstają podczas produkcji soku lub koncentratu porzeczkowego, a następnie poddawane są procesowi suszenia, mieleniu, przesiewaniu. Sprzedawane są w następujących frakcjach: wysuszony wytłok, fix, proszek. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym i paszowym, oraz jako naturalny barwnik.
Forma pakowania: big-bag, worek papierowy lub polipropylenowy.
Wytłoki malinowe
Wytłoki malinowe powstają podczas produkcji soku lub koncentratu malinowego, a następnie poddawane są procesowi suszenia. W zależności od potrzeb podlegają mieleniu i przesiewaniu. Sprzedawane są jako wysuszony wytłok, fix, lub pestka. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym, paszowym, oraz do tłoczenia oleju z pestek mającego zastosowanie w przemyśle kosmetycznym lub farmaceutycznym. Wykorzystuje się je także do produkcji peletu.
Forma pakowania: worek papierowy lub polipropylenowy, big-bag.
Wytłoki truskawkowe
Wytłoki truskawkowe powstają podczas produkcji soku lub koncentratu truskawkowego, a następnie poddawane są procesowi suszenia. W zależności od potrzeb podlegają mieleniu i przesiewaniu. Sprzedawane są jako wysuszony wytłok, fix, lub pestka. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym, paszowym, oraz do tłoczenia oleju z pestek mającego zastosowanie w przemyśle kosmetycznym lub farmaceutycznym.
Forma pakowania: worek papierowy lub polipropylenowy, big-bag.
Wytłoki z wiśni
Wytłoki z wiśni powstają podczas produkcji soku lub koncentratu wiśniowego, a następnie poddawane są procesowi suszenia. W zależności od potrzeb podlegają przesiewaniu. Sprzedawane są jako wysuszony wytłok, fix, lub pestka. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym jako dodatek do herbat owocowych oraz do produkcji peletu.
Forma pakowania: worek papierowy lub polipropylenowy, big-bag.
Wytłoki z dzikiej róży
Wytłoki z dzikiej róży powstają podczas produkcji soku lub koncentratu z dzikiej róży, a następnie poddawane są procesowi suszenia. Sprzedawane są jako wysuszony wytłok, fix, lub pestka. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym jako dodatek do herbat owocowych oraz do produkcji peletu.
Forma pakowania: worek papierowy lub polipropylenowy, big-bag.
Wytłoki z rabarbaru
Wytłoki z rabarbaru powstają podczas produkcji soku a następnie poddawane są procesowi suszenia. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym, paszowym. Sprzedawane są jako suszony wytłok lub fix. Forma pakowania: worek papierowy lub polipropylenowy, big – bag.
Wytłoki z gruszki
Wytłoki z gruszki powstają podczas produkcji soku lub koncentratu gruszkowego w zakładach, a następnie poddawane są procesowi suszenia, mielenia lub przesiewania. Wytłoki gruszkowe sprzedawane są w następujących frakcjach: wysuszony wytłok, wytłok, fix, proszek. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym czy paszowym.
Forma pakowania:, big-bag, worek papierowy lub polipropylenowy.
Suszone owoce
Suszone owoce pozyskiwane są od rolników z terenu województwa podkarpackiego. Proces suszenia odbywa się gorącym powietrzem
na wózkach w odpowiedniej suszarni dzięki czemu wysuszony surowiec zachowuje swoje właściwości. Podlegają sortowaniu i czyszczeniu.
Suszone owoce wykorzystywane są w przemyśle spożywczym do produkcji herbat owocowych oraz jako dodatek do deserów czy przekąsek. Pakuje się je w worki papierowe.
W ofercie:
Owoc porzeczki czerwonej
Owoc maliny
Owoc porzeczki czarnej
Owoc aronii
Owoc jabłka
Owoc gruszki
Owoc śliwki
Owoc dzikiej róży
Suszone zioła
Suszone zioła produkowane są z własnych plantacji jak również kupowane od pobliskich rolników. Proces suszenia odbywa się metoda tradycyjną, czyli gorącym powietrzem w suszarni, dzięki czemu wysuszony surowiec zachowuje naturalny smak i kolor nie tracąc swych właściwości. Wykorzystuje się je w przemyśle spożywczym (np. do produkcji herbat ziołowych), jak również w przemyśle farmaceutycznym. Zioła mogą podlegać krojeniu, mieleniu lub przesiewaniu w zależności od zapotrzebowania klienta. Pakowane są w worki papierowe.
W ofercie:
- Babka lancetowata
- Bratek polny
- Mięta
- Melisa
- Tymianek
- Korzeń lubczyku
- Korzeń prawoślazu
- Korzeń jeżówki purpurowej
- Korzeń arcydzięgla
Suszone kory
Kory pozyskiwane są z wyciętych drzew a następnie suszone w suszarni podłogowej i krojone na odpowiednią frakcję. Wykorzystywane są w przemyśle farmaceutycznym. Forma pakowania: worek polipropylenowy.
W ofercie:
- Kora kasztanowca
- Kora dębu
- Kora wierzby
Owoc kasztanowca
Owoc kasztanowca pozyskiwany z prowadzonych skupów na terenie województwa podkarpackiego. Zakupiony surowiec podlega krojeniu a następnie suszeniu. Zastosowanie znajduje w przemyśle farmaceutycznym. Pakowany w worek papierowy czy polipropylenowy.