Suszone wytłoki

Wytłoki jabłkowe

 

Wytłoki jabłkowe powstają podczas produkcji soku lub koncentratu jabłkowego w zakładach przetwórczych, a następnie poddawane są procesowi suszenia, mielenia lub przesiewania. Wysuszone wytłoki jabłkowe sprzedawane są w następujących frakcjach(w zależności od potrzeb klienta): wysuszony wytłok, fix, proszek. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym do produkcji herbat owocowych, w przemyśle paszowym oraz do produkcji peletu (ekologiczne źródło ciepła).
Forma pakowania uzależniona od klienta:  luzem, worek papierowy lub polipropylenowy, big-bagi.

 

Wytłoki aroniowe

 

Wytłoki aroniowe powstają podczas produkcji soku lub koncentratu aroniowego w zakładach, a następnie poddawane są procesowi suszenia, mielenia lub przesiewania, Wytłoki aroniowe sprzedawane są w następujących frakcjach: wysuszony wytłok, wytłok, fix, proszek. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym, paszowym, oraz jako naturalny barwnik.
Forma pakowania: big-bagi, worek papierowy lub polipropylenowy.

 

Wytłoki z czarnej porzeczki

 

Wytłoki z czarnej porzeczki powstają podczas produkcji soku lub koncentratu porzeczkowego, a następnie poddawane są procesowi suszenia, mieleniu, przesiewaniu. Sprzedawane są w następujących frakcjach: wysuszony wytłok, fix, proszek. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym i paszowym, oraz jako naturalny barwnik.
Forma pakowania: big-bag, worek papierowy lub polipropylenowy.

 

Wytłoki malinowe

 

Wytłoki malinowe powstają podczas produkcji soku lub koncentratu malinowego, a następnie poddawane są procesowi suszenia. W zależności od potrzeb podlegają mieleniu i przesiewaniu. Sprzedawane są jako wysuszony wytłok, fix, lub pestka. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym, paszowym, oraz do tłoczenia oleju z pestek mającego zastosowanie w przemyśle kosmetycznym lub farmaceutycznym. Wykorzystuje się je także do produkcji peletu.
Forma pakowania: worek papierowy lub polipropylenowy, big-bag.

 

Wytłoki truskawkowe

 

Wytłoki truskawkowe powstają podczas produkcji soku lub koncentratu truskawkowego, a następnie poddawane są procesowi suszenia. W zależności od potrzeb podlegają mieleniu i przesiewaniu. Sprzedawane są jako wysuszony wytłok, fix, lub pestka. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym, paszowym, oraz do tłoczenia oleju z pestek mającego zastosowanie w przemyśle kosmetycznym lub farmaceutycznym.
Forma pakowania: worek papierowy lub polipropylenowy, big-bag.

Wytłoki z wiśni

 

Wytłoki z wiśni powstają podczas produkcji soku lub koncentratu wiśniowego, a następnie poddawane są procesowi suszenia. W zależności od potrzeb podlegają przesiewaniu. Sprzedawane są jako wysuszony wytłok, fix, lub pestka. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym jako dodatek do herbat owocowych oraz do produkcji peletu.
Forma pakowania: worek papierowy lub polipropylenowy, big-bag.

Wytłoki z dzikiej róży

 

Wytłoki z dzikiej róży powstają podczas produkcji soku lub koncentratu z dzikiej róży, a następnie poddawane są procesowi suszenia. Sprzedawane są jako wysuszony wytłok, fix, lub pestka. Wykorzystywane są w przemyśle spożywczym jako dodatek do herbat owocowych oraz do produkcji peletu.
Forma pakowania: worek papierowy lub polipropylenowy, big-bag.

Suszone zioła

 

  • Babka lancetowata
  • Bratek polny
  • Mięta
  • Melisa
  • Tymianek
  • Korzeń lubczyku
  • Korzeń prawoślazu
  • Korzeń jeżówki purpurowej
  • Korzeń arcydzięgla

Suszone zioła produkowane są z własnych plantacji jak również kupowane od pobliskich rolników. Proces suszenia odbywa się metoda tradycyjną, czyli gorącym powietrzem w suszarni, dzięki czemu wysuszony surowiec zachowuje naturalny smak i kolor nie tracąc swych właściwości. Wykorzystuje się je w przemyśle spożywczym (np. do produkcji herbat ziołowych), jak również w przemyśle farmaceutycznym. Zioła mogą podlegać krojeniu, mieleniu lub przesiewaniu w zależności od zapotrzebowania klienta. Pakowane są w worki papierowe.

Suszone owoce

 

  • Owoc porzeczki czarnej
  • Owoc porzeczki czerwonej
  • Owoc maliny
  • Owoc aronii
  • Owoc jabłka (plaster, kostka)
  • Owoc gruszki (plaster, kostka)
  • Owoc śliwki

 

Suszone owoce pozyskiwane są od rolników z terenu województwa podkarpackiego. Proces suszenia odbywa się gorącym powietrzem na wózkach w odpowiedniej suszarni dzięki czemu wysuszony surowiec zachowuje swoje właściwości. Podlegają sortowaniu i czyszczeniu. Suszone owoce wykorzystywane są w przemyśle spożywczym do produkcji herbat owocowych oraz jako dodatek do deserów czy przekąsek. Pakuje się je w worki papierowe.

Suszone kory

 

  • Kora kasztanowca
  • Kora dębu
  • Kora wierzby

 

 

 

 

Kory pozyskiwane są z wyciętych drzew a następnie suszone w suszarni podłogowej i krojone na odpowiednią frakcję. Wykorzystywane są w przemyśle farmaceutycznym. Forma pakowania: worek polipropylenowy

 

Owoc kasztanowca


Owoc kasztanowca pozyskiwany z prowadzonych skupów na terenie województwa podkarpackiego. Zakupiony surowiec podlega krojeniu a następnie suszeniu. Zastosowanie znajduje w przemyśle farmaceutycznym. Pakowany w worek papierowy czy polipropylenowy.

 

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij 'Zgadzam się', aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.